Leven zonder afval?

Leven zonder afval?

Het eerste wat opviel toen we arriveerden bij The Green House in Utrecht, om daar te gaan filmen, was de sfeer. Er was een hele positieve vibe, iedereen die er was wilde zich duurzaam inzetten. Dit zorgde voor verbondenheid. Het was erg inspirerend en een echte eye-opener.

‘Waste free’ gaan leven was het motto van de dag. ’s Ochtends kon iedereen beginnen met een lekker en veelzijdig vega(n) ontbijt. Daarna waren er verschillende interessante lezingen. Bijvoorbeeld van Merijn Tinga, die bekend staat als de ‘plastic soup surfer’: Hij heeft een surfboard gemaakt van plastic afval en zet zich actief in tegen het vele plastic afval wat in de oceaan terecht komt. Geweldig om te zien hoe gedreven alle sprekers waren.

 

       “Waste free gaan leven was het motto van de dag”

 

Verder kon je ook meedoen met meerdere leuke, interessante ‘Do It Yourself’ workshops. Zo kon iedereen zijn eigen zeep maken met de geuren die iedereen zelf wilde. Er konden ook zelf beautyproducten gemaakt worden. Dit alles natuurlijk op een duurzame manier en zonder milieubelastende producten. Het was heel mooi om te zien en vast te leggen hoe iedereen daar enthousiast mee aan de slag ging.

Er was een markt met plastic vrije producten. Daar kon je echt van alles kopen: Stoffen broodzakken, tandenborstels van bamboe, zelfgemaakte zeep- en beautyproducten, noem maar op. Ook was er een verpakkingsvrije winkel en kon je de anatomie van een vuilniszak leren. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar daar valt nog best veel over te leren! Ook kon je meekijken bij het ‘ontleden’ van een vuilniszak. Wat daar allemaal in gevonden werd, was verbazingwekkend. Nog best veel waardevols!

De bezoekers kwamen werkelijk vanuit het hele land en iedereen had maar één doel: Leren hoe je beter duurzaam kan leven en dat overbrengen op elkaar. Een hele leuke, inspirerende dag om te filmen.

Geen reactie's

Geef een reactie