Rennen voor de stier..

Rennen voor de stier..

De grote, luidt loeiende stier kwam recht op ons af denderen. Steeds dichterbij ons en de camera..

Een weekend lang waren wij met ons team bij een klant. Drie dagen achter elkaar, met zijn allen ontbijten, sessies houden, filmen. Daarnaast hadden we ook nog gezellige avondprogramma’s. Het was de eerste keer dat we op deze manier aan het werk gingen. We waren dan ook reuze benieuwd hoe het allemaal zou gaan verlopen en wat de klant ervan zou vinden.

We verbleven op een biologische boerderij vlakbij de Duitse grens, net voorbij Arnhem. De naam van deze boerderij is de Houberg, vernoemd naar de omgeving. Een prachtig landschap. Overal groen, veel water en vogels. Er hing een rustige sfeer. De vogels zongen hun mooiste lied en werden zo nu en dan ruw onderbroken door het geloei van een koe.

Op dit landgoed leven biologische koeien en varkens. Echte Lakenvelders, Wagyu koeien en Hongaarse Wolvarkens. Het was een uitdaging om tussen deze semi-wilde en zeer nieuwsgierige dieren te staan filmen. Met onze schoenen in het hoge gras, de zon op onze bol en af en toe een lik van een koe.

 

              “De stier liep met grote passen door en kwam alsmaar dichterbij de camera”

 

De kolossale stier liep steeds flink loeiend heen en weer. Marnick, onze stagiair, stond te filmen. Toen de stier hem naderde wist hij niet hoe gauw hij zich uit de voeten moest maken. Echter liet hij tijdens zijn vluchtpoging de camera op het statief achter. De stier liep met grote passen door en kwam alsmaar dichterbij de camera. Niemand deed wat, iedereen wachtte gespannen af. “Neem de camera mee!” riepen we nog tevergeefs, maar de stier bleef lopen, recht op de camera af. Uiteindelijk bleef hij staan en keek hij opzij met een eigenwijze blik in zijn ogen. Het volgende moment schrok hij van een droge tak die in duizend stukjes brak onder zijn hoef. Vliegensvlug draaide het dier zich een kwartslag en schoot weg, waarbij de tak omhoog kwam en de camera op een haar na mistte. De stier schrok en droop af. Het gevaar was geweken.

Geen reactie's

Geef een reactie