17
post-template-default,single,single-post,postid-17,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-0.0.1,qode-theme-ver-16.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Het succes van Charity:water

Het succes van Charity:water

Charity:water is een non-profit organisatie die schoon en ‘veilig’ water brengt aan mensen in ontwikkelingslanden. Ondanks dat goede doelen alle zeilen bij moeten zetten om donaties binnen te krijgen via online fundraising, lijkt Charity:Water met hun strategie ver te komen en hier minder moeite mee te hebben. 75% van hun donaties verkrijgen ze online! Hoe ze dit doen?

1. Sterke online strategie
Charity: Water zegt dat hun enige marketingkosten social media kosten zijn en hebben dan ook een sterke en unieke strategie. Harrison, oprichter Charity: Water, geeft dan ook toe: het fundraising succes heeft meer te maken met zijn obsessie voor branding en innovatie en denken als een tech entrepeneur, dan een non-profit.

2. Social media inzetten voor groei
Charity: Water maakt vol gebruik van het internet om hun boodschap over te brengen. De organisatie heeft een gouden regel: kwalitatief hoogstaande (visuele!) content leveren, via al hun social media kanalen. Charity:Water is het meest gevolgde goede doel met meer dan 1 miljoen volgers. Harrison: “We’re passionate, optimistic and hopeful people, and I hope that’s communicated through the images, videos and stories we share with our supporters.”

De organisatie heeft een gouden regel: kwalitatief hoogstaande (visuele!) content leveren.

3. Pioniers op het gebied van social media
Charity:Water was er ongeveer als eerste bij met Instagram en speelden ook snel in op kanalen als Vine. Op Facebook hebben ze 200.000 volgers. Op Instagram hebben ze zo’n 350.000 volgers; wat zij waarschijnlijk hebben bereikt door de kwaliteit van hun foto’s. Je ziet op dit account veel vrolijke gezichten, en water. Ze hebben er dus bewust voor gekozen positiviteit uit te stralen, en hun kernboodschap: water. Vaak is er beeld te zien van personen wiens leven zijn verbetert, door de inzet van Charity:Water.

4. Employee Advocacy
Op de website van Charity: Water is een platform te vinden waar medewerkers centraal worden gezet. Zo leer je de mensen achter de organisatie kennen: iets wat vertrouwdheid opwekt. Medewerkers hebben een blogpost waarin zij achtergrond, motivatie en dromen beschrijven: over het algemeen, maar ook ten opzichte van Charity: Water. Het lijkt erop dat de medewerkers hun meest aangrijpende verhaal in het blog verwerken. Bij de meeste werknemers wordt hun Twitteraccount vermeld: mochten mensen gemotiveerd worden door de medewerkers; kunnen ze hen online blijven volgen!

5. Succesformulie van Charity:Water:

  1. Inspireer je publiek
  2. Bied een platform aan, zodat mensen die impact kunnen leveren dit makkelijk kunnen doen
  3. Maak “reporten” mogelijk: laat mensen het mogelijk maken hun impact te laten zien