17923
post-template-default,single,single-post,postid-17923,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-0.0.1,qode-theme-ver-16.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Verduurzaming van bestaande bouw

Verduurzaming van bestaande bouw

Groenpand is een initiatief waarbij de focus ligt op het duurzaam maken van bestaande woningen en kantoren. Bij de nieuwbouw van huizen gebeurt er veel met de implementatie van besparende technieken. Vanaf 2020 moet nieuwbouw zelfs 100% energieneutraal zijn. Een mooie ontwikkeling.

Het grootste gedeelte van onze gebouwen bestaat echter al. Kijk bijvoorbeeld naar onze stad Utrecht. De meeste gebouwen gaan al best een tijdje mee. Echter werd er bij de bouw vroeger nog niet gekeken naar het milieu zoals wij dit nu doen. Isolatie, techniek en bouwconstructies waren dan ook nog niet op en top. Groenpand is een organisatie die particulieren en bedrijven helpt om bestaande gebouwen te verduurzamen. Dit doen ze aan de hand van het besparen, opwekken en het leveren van duurzame energie.

De toolbox die Groenpand meeneemt voor de verduurzaming bevat onderanderen:

  • led-verlichting
  • Isolatie
  • Warmtepompen
  • Warmte panelenen
  • Zonnepanelen