Beginnen met Video Marketing in 2022

Beginnen met video marketing in 2022

Begin 2022: de plannen voor dit jaar worden gefinalized. Wat gaan we dit jaar doen? En hoe gaan we dit vervolgens aanpakken? Aan de hand van vaardigheden, budget en beschikbare tijd vind ik het altijd weer een uitdagende puzzel om te bepalen wat je gaat doen om je communicatiedoelstelling te behalen. Zo ook met video marketing in 2022.

Met dit in gedachten, hebben wij de afgelopen maanden data van onze projecten voor klanten geanalyseerd. Zo zijn we tot een pakket gekomen waarmee geweldige resultaten worden bereikt tegenover inspanningen die prima te overzien zijn. 

Hoe inspireer je 10.000+ personen?

Om onze aanpak vorm te geven, hebben we ons gefocust op drie hoofdpunten. Namelijk, de strategie met the way to go, het creëren van super duper content die de kijkers inspireert, en een efficiënte werkwijze met een team van top talenten. Lees hoe wij deze drie punten toepassen voor sterke video marketing in 2022. Het resultaat van deze aanpak betreft het bereiken van meer dan tienduizend personen uit je doelgroep.Online marketing strategie

Wij hebben de meeste succesvolle kanalen uit onze campagnes in kaart gebracht. Denk hierbij aan social media, zoekmachine en website. Bij de strategie maken we onderscheid tussen B2B- en B2C focus kanalen. 

Bij zakelijke communicatie zien wij een succesvolle customer journey met de kanalen LinkedIn, Youtube en Google. Bij consumenten communicatie zijn Youtube en Google ook belangrijk, maar vervangen we LinkedIn door Facebook en Instagram.

Dit heeft te maken met het bereik en de targeting mogelijkheden. Op LinkedIn zijn variabelen zoals functie, branche en grootte van de organisatie beschikbaar. Deze variabelen zijn erg waardevol voor zakelijke communicatie. Facebook en Instagram zijn juist geschikt voor consumenten communicatie omdat deze platforms veel over persoonlijke interesses en gedrag weten.

Online Marketing Strategie - Video Marketing in 2022 - VanSelfie

Efficiënte Winner Content

De content die we voor een video marketing campagne maken, is ontstaan door het combineren van diverse modellen. Je wil content hebben die zowel gericht is op personen die actief naar een oplossing voor hun behoefte aan het zoeken zijn als personen die dat (nog) niet zijn. Hoewel beide soorten personen een behoefte hebben, is de ene zich hier al bewust van en de ander nog niet. Daarnaast gaan we vanuit de customer journey gedachte op zoek naar awareness / consideration en decision (ook wel purchase) gerichte content.

Als we deze theorieën en onze ervaring in de mix gooien, dan komt daar het volgende uit:

Video Marketing in 2022 - Winner Content - VanSelfie

Teaser en promovideo

We maken een teaser video om de aandacht te trekken bij personen die nog niet aan het zoeken zijn. Daarnaast maken we een promovideo die multipurpose te gebruiken is op meerdere plekken in de funnels. Zo is deze promovideo geschikt voor mensen die actief aan het zoeken zijn én voor het regargeten van de mensen die de teaser video bekeken hebben.

Gebruik de video dan ook op de website, het Youtube-kanaal, sociale media of tijdens andere sales-activiteiten!

Video kennisclips

Verder maken we ongeveer tien video kennisclips. Deze video’s zijn geschikt om producten en diensten toe te lichten maar ook voor het delen van tips of het beantwoorden van FAQs. We koppelen de onderwerpen van deze video’s aan zoektermen die veel gebruikt worden door personen uit de doelgroep.

Door de video’s te optimaliseren voor organische vindbaarheid in Google en YouTube, creëren we ook via deze weg aandacht en verkeer naar de site.

Tekst advertenties

Naast het maken van de bovengenoemde twaalf video’s, creëren we ook tekstadvertenties in Google Ads om zo extra de aandacht te trekken van iedereen die zoekt op relevante onderwerpen.

Tevens heb je vanaf nu een voorraad met shots en korte clips die je gemakkelijk op social media en voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Samenwerken met meerdere toppers

Voor het realiseren van een toffe campagne zijn er een aantal vaardigheden benodigd. Denk voor het filmen aan concepten, filmen, monteren, audio en belichting. Bij online marketing heb je in ieder geval kennis over zoekmachine optimalisatie, Google Ads en social media advertising nodig. 

De resultaten kunnen geweldig zijn. Bedenk voor het beginnen echter goed of jij en je team de talenten hebben om tot zulke positieve resultaten te komen. Met andere woorden, kunnen jullie mooie video’s creëren en deze door middel van online marketing aan jullie doelgroep laten zien? Is het antwoord geen volmondig JA of twijfel je nog over bepaalde vaardigheden? Schroom dan niet om hulp in te schakelen! Jouw doelgroep is het namelijk waard om alleen écht mooie content van jouw organisatie te zien. 

Vergeet daarnaast niet dat het opzetten van een video en online marketing campagne tijd en capaciteit van je team kost. Daarom is het verstandig om je af te vragen in welke onderdelen je zelf goed bent en welke dingen je beter uit kunt besteden. Zo houd jij genoeg tijd over om je bezig te houden met je core business, wel zo fijn!

contact

Wil je meer informatie uit eerste hand? We denken graag met je mee over jouw groei.

Telefoon: 085 489 40 70
E-mail: info@vanselfie.com
Adres: Nijverheidsweg 16B 3534AM Utrecht